Boud het verzameld leven van Boudewijn Büch

boudEva Rovers
Prometheus Bert Bakker
560 blz.
€ 29,90

Verstrikt in verhalen
Hij groeide op als middelste zoon in een gezin met vijf jongens, en met een bijna godsdienstwaanzinnige vader, die bij vlagen agressief kon zijn. Als reactie ging Boudewijn vrolijke verhalen vertellen om de sfeer in huis te redden. Eenmaal volwassen bleek hij een echte zoon van zijn vader te zijn. Zoals deze dweepte met zijn geloof, verloor Boudewijn zich in zijn adoratie voor Goethe, Mick Jagger of de dodo.

Uit de biografie Boud, die Eva Rovers schreef, vormt zich een met compassie beschreven beeld van Boudewijn Büch, niet louter fantast, maar een man die zijn eigen wereld schiep, opgetrokken uit atlassen, literatuur en poëzie. Een graag geziene tv-persoonlijkheid, die met enthousiasme en vanuit oprechte verwondering vertelde. En een bovenmatig intelligent en belezen mens die wist hoe hij anderen kon bespelen.

Uiteindelijk stortte zijn kaartenhuis in. Fantastische verhalen bleken niet waar en Boudewijn vervreemdde van mensen in zijn nabijheid of verbrak zelf de vriendschap. Hij eindigde zijn leven als eenzaam mens, teruggetrokken in een grachtenpand vol boeken en geplaagd door depressieve buien. Het pijnlijke is dat Boudewijn zijn echte gezicht niet kon laten zien. Het wantrouwen was gewoonweg te groot.

Twitter

Social media

twitterFacebook

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@boekenpost.nl