Meisjesboeken van weleer

meisjesboekenMeisjesboeken van weleer 
Kristine Groenhart
Singel uitgeverijen
216 blz.
€ 19,99

Het lezersgeluk van opgroeiende meisjes
Lazen alle meisjes, geboren tussen 1950 en 1970 dezelfde meisjesboeken? Het lijkt er wel op. Bij navraag kent iedere vrouw in die leeftijdscategorie de verhalen van Joop ter Heul, de belevenissen van De Olijke Tweeling en de kostschoolperikelen van Pitty of Kitty, of hoe ze ook heetten. Meisjes droomden weg bij deze verhalen en probeerden het kattenkwaad uit in hun eigen omgeving. Ze inspireerden en amuseerden.

Kristine Groenhart zorgt voor een feest van herkenning, met Meisjesboeken van weleer. Ze weet in dit boek de sfeer op te roepen van vriendinnenclubjes, onhoudbaar de slappe lach krijgen en van de meisjes-HBS, waar het er werkelijk dól aan toe ging. Alleen om de gebruikte termen al zou je de boeken nog eens willen lezen. Over bakvissen die gingen tea-en, hun moeder ‘moesje’ noemden en allemaal aan tennis, hockey of roeien in de skiff deden.

Meisjesboeken van weleer heeft een leuke toon. Het laat die meisjeswereld weer even herleven. Natuurlijk kun je op iedere rom

melmarkt de belevenissen van Polly, Pat en al die anderen moeiteloos terugvinden en naar believen herlezen. Wil je na kunnen kijken welke boeken jij zoal las? Een naslagwerk als Meisjesboeken van weleer komt dan goed van pas.

Twitter

Social media

twitterFacebook

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@boekenpost.nl