Heeft u al een (vakantie)boek?

Voor E-reader mijders is de vakantietijd dé periode om die boeken nou eens te lezen die al zo lang stof aan het verzamelen zijn in huis. Alleen, welk boek mag mee in de koffer? Als u gaat vliegen zal de voorkeur waarschijnlijk uitgaan naar lichte paperbacks, uiteraard vanwege het onverbiddelijke wegen van de bagage. Maar ook wie met de auto gaat neemt meestal geen 20 boeken mee. Het blijft een kwestie van keuzes maken.

 

U kunt natuurlijk ook de bestaande en al zo lang wachtende stapel straalhard negeren en naar de bibliotheek of boekwinkel gaan voor iets heel anders, bijvoorbeeld een genre wat u normaal gesproken nooit leest. Of u kiest een boek waarvan het verhaal zich afspeelt in het vakantieland waar u naartoe reist. De auteur neemt u dan als het ware bij de hand en laat u door zijn of haar ogen de plaatsen zien waar het verhaal al dan niet werkelijk plaatsgevonden heeft.

Of gaat u dan piekeren, omdat in dat geval de nog te lezen stapel nooit krimpt maar misschien door zal groeien tot Babylonische hoogte? Geen nood, er ‘moet’ namelijk in het echt al genoeg in ons leven. Dus wat u moet van uzelf, kunt u eenvoudigweg ook vervangen met ‘mogen’. Dat scheelt enorm. Ik wens u een heel fijne vakantie!

stapelboeken

Dit is slechts een selectie van het actuele boekennieuws.
Nog meer boekennieuws lezen? Kijkt u dan op boekennieuws.nl.

Twitter

Social media

twitterFacebook

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@boekenpost.nl