Frank Westerman tweemaal in de prijzen

Spekkoper was Frank Westerman zondag 11 juni. Voor zijn boek Een woord een woord won hij op één dag twee prijzen. ‘s Middags mocht hij bij Hortus in Amsterdam de VPRO Bob den Uyl prijs in ontvangst nemen, uit handen van juryvoorzitter en VPRO directeur Lennart van der Meulen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de auteur van het beste Nederlandstalige reisboek uit het afgelopen kalenderjaar.

 

Dezelfde avond werd in een speciale uitzending van Met het Oog op Morgen bekendgemaakt dat Westerman ook de Brusseprijs krijgt, voor het beste journalistieke boek. Aan deze prijs is een bedrag van 10.000 verbonden.

Als scholier in de jaren zeventig was Westerman getuige van de Molukse treinkaping en gijzeling van een school. Veel later versloeg hij als correspondent de oorlog in Bosnië alsook terreuraanslagen in Rusland. In Een woord een woord onderzoekt hij de dunne lijn tussen activisme en terreur, laat zien dat geweld en excessen van alle tijden zijn en dat de stap naar radicalisering huiveringwekkend klein is. Een boek wat laat voelen dat de grens tussen ‘de ander’, die geweld pleegt en je vredelievende ‘ik’ misschien niet zo groot is als je altijd dacht.

stapelboeken

Dit is slechts een selectie van het actuele boekennieuws.
Nog meer boekennieuws lezen? Kijkt u dan op boekennieuws.nl.

Twitter

Social media

twitterFacebook

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@boekenpost.nl