Ze ogen anders, maar niet vervreemdend. Meer van nu maar zeker niet als ‘fashion victim’. Suske draagt in het nieuwe album De Planeetvreter een skinny jeans, sneakers van een onbekend merk en een hoodie met capuchon en Wiske een strak gesneden jurk met leuke

laarsjes. De kleding is niet het enige wat aangepast is. Volgens de uitgeverij krijgen we meer te zien van het dagelijks leven van de twee avonturiers en gaan ze meer gebruik maken van de techniek.

Al lijkt het of Suske en Wiske al sinds het ontstaan van de strip hetzelfde gekleed waren, toch is dat schijn. Ten eerste begon de strip als Rikki en Wiske. In 2001 droeg Wiske in het verhaal De Koeiencommissie opeens een minirokje en naveltruitje. Dit leidde tot dusdanige protesten dat ze in het volgende verhaal van schrik weer haar nette witte jurkje droeg. Eigenlijk grappig, omdat Wiske in de jaren zeventig met flair een oranje T-shirt en jeans droeg en daar toentertijd geen haan naar kraaide. Is het publiek meer conservatief geworden? Misschien dat de verkoop van De Planeetvreter het ons gaat vertellen.

Geschreven door Marieke op 23-05-2017.