Genomineerden voor De Inktaap 2018

Jongeren uit Nederland, lees en oordeel! De nominaties voor De Inktaap zijn bekend, nu ligt de bal bij jullie om een winnaar uit te kiezen uit de genomineerde boeken Rivieren van Martin Michael Driessen, De tolk van Java van Alfred Birney en WIL van Jeroen Olyslaegers.

 

De Inktaap volgde de Jonge Gouden Uil op, die ontstond als Vlaams-Nederlands leesbevorderingsproject. De naam van het project De Inktaap komt uit Het boek der denkbeeldige wezens uit 1976 van Jorge Luis Borges: ‘Dit dier komt veel in noordelijke streken voor en is vier of vijf duim lang; zijn ogen zijn als kornalijn en zijn haar is gitzwart, zijdeachtig en soepel, en als een kussen zo zacht. Hij is met een vreemd instinct behept: zijn zwak voor Chinese inkt, en wanneer iemand zit te schrijven, gaat hij er met gekruiste achterpoten bijzitten, en met de ene voorhand op de andere wacht hij tot het schrijven gedaan is. Dan drinkt hij wat er over is van de inkt op. Daarna gaat hij weer gehurkt zitten, helemaal rustig nu.’

De slotdag van het project is 13 maart 2018. In de Doelen te Rotterdam. Een dag met veel debatten, talkshows, interviews met de auteurs en met de juryleden uit Nederland en Vlaanderen. De uitreiking van De Inktaap vormt het feestelijke hoogtepunt van deze dag.

stapelboeken

Dit is slechts een selectie van het actuele boekennieuws.
Nog meer boekennieuws lezen? Kijkt u dan op boekennieuws.nl.

Twitter

Social media

twitterFacebook

Contact

Stip Media

Louise de Colignystraat 15 

1814 JA Alkmaar

+3172 531 49 78

info@boekenpost.nl